Lions er klar i Kvickly

Lions Kalundborg er i samarbejde med Kvickly Kalundborg klar til endnu engang at sætte Projekt Julehjælp i gang. Lions og Kvickly har i de sidste mange år hjulpet familier, der ikke selv har råd til en julemiddag, julegaver og hvad der ellers hører til en juleaften.

Tavlen med Projekt Julehjælp er endnu engang klar til at blive sat frem i Kvickly Kalundborg, og man kan igen hjælpe familier, der har svært ved at få pengene til at slå til i forbindelse med julen, med en julemiddag, slik og julegaver til børnene. Projekt Julehjælp afvikles i et tæt samarbejde mellem Lions Kalundborg og Kvickly Kalundborg. Lions Kalundborg satser igen i år på at hjælpe 50 familier.

”Konceptet er som vi plejer, vi samler julehjælp ind til 50 trængende familier i lokalområdet i et tæt samarbejde mellem Lions Kalundborg og Kvickly Kalundborg. Det er ikke noget vi tjener på, alt er til rene nettopriser men vi gør det i en god sags tjeneste,” fortæller Sune Jakobsen, varehuschef i Kvickly Kalundborg.

Repræsentanter fra Lions samt Kalundborg Kommune udvælger de familier, der kan få julehjælpen. De mange julepakker udleveres den 22. december til de 50 familier, der er udvalgt.

Lions Kalundborg koordinerer med andre hjælpeorganisationer, inden de udvælger familierne således, at ingen familier får julehjælp fra flere organisationer på samme tid.

”Sidste år kom der 150 ansøgninger så der er et stort behov,” fortæller Svend Olesen fra Lions Kalundborg, og fortsætter, ”Ud over, at mange af kunderne i Kvickly støtter, så er der også både private og firmaer som støtter økonomisk, derfor kunne vi vælge 25 familier ekstra ud sidste år som hver fik et gavekort på 500 kr.”

Ansøgningsskemaerne er klar, og kan afhentes på den store tavle, som bliver stillet frem i denne uge hos Kvickly Kalundborg.

Samarbejdet mellem Lions og Kvickly omkring julehjælp har eksisteret siden julen 2015.

Således fungerer det i praksis

Man donerer ved fysisk at tage en lille papmærkat fra tavlen, der står i Kvickly, og tage den med til kassen, hvor man også betaler for sine andre varer. Hver enkelt mærkat fra tavlen har en stregkode, og man betaler derved for ’varen’, som alle andre varer, man køber. Men i stedet for at få noget fysisk med hjem, har man doneret juleslik, flæskesteg, and eller noget andet til en familie, der har brug for lidt hjælp.

Kvickly Kalundborg leverer alle varerne til familierne til indkøbspris, og det er Kvickly-medarbejderne, der står for hele administrationen af julehjælpen.